GEOCORE földtani tudásközpont

GINOP-2.3.3-15-2017-00043

GEOCORE Magminta, Gyűjteményi és Laboratóriumi földtani tudásközpont fejlesztése
Kedvezményezett:

Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat (MBFSZ, konzorcium vezető)
MTA Atommagkutató Intézet, Debrecen (ATOMKI, konzorciumi partner)
Miskolci Egyetem, Alkalmazott Földtudományi Kutatóintézet (AFKI, konzorciumi partner)
Támogatás összege: 649 729 101 Ft (100%-os támogatás)

Tervezett befejezés: 2020. június 30.A projekt bemutatása:

A Rákóczibányán, a Nógrádi kistérségben megvalósuló fejlesztés eredménye egy tudományos kutatóközpont lesz. A jelenleg földtani gyűjteményi és mintaraktárként szolgáló, erősen felújításra szoruló régi iskolaépületet a projekt keretében felújítjuk és egy korszerű fúrómag- és mintafeldolgozó központtá alakítjuk. Ezzel az épület több évtizedre történő megóvása és hasznosítása, az állami fúrómag- és földtani gyűjtemények egy jelentős része számára korszerű infrastruktúra megteremtése valósul meg.

Ezt követően a GEOCORE megnevezésű telephelyen mintegy 200 ezer darab gyűjteményi tételhez, 1239 darab fúráshoz, 32 890 magmintaládához, 298 778 méternyi magmintához férhet hozzá a tudományos, az ipari, vállalkozói szféra. A GEOCORE központ fedett, fűtött tere évszak- és időjárás-független kutatómunkára válik alkalmassá, amely a jó megközelíthetőségből és az értékes mintagyűjteményből fakadóan hazai és nemzetközi hálózati kutatóhellyé nőheti ki magát. A műszerekkel ellátott kutatószobáknak, az új lakótérnek köszönhetően tartós helyszíni munkavégzésre is alkalmas lesz.

A GEOCORE Magminta, Gyűjteményi és Laboratóriumi Tudásközponthoz kötődően 4 új kutatói munkahely és potenciálisan a térségben 2-3 egyéb munkahely megteremtése valósul meg. A központ fejlesztése katalizálhatja a kistérség egyéb szolgáltatásainak fejlesztését is.Kapcsolat

Térkép betöltése...

Hagyjon üzenetet

Adja meg nevét.
Adja meg email címét.
Adja meg az üzenetet.

3515 Miskolc-Egyetemváros, Pf. 2.

office@afki.hu

+36 46 565 255

+36 46 363 349